Обережно, харчові отруєння!

Обережно, харчові отруєння!

Апетитна смажена курочка та інша домашня птиця – найбільш часта причина всіх отруєнь. Крім цього, слід бути обережним при приготуванні яловичини і салатів із свіжих листків.

Курка, індичка та інша домашня птиця винні в 17% отруєнь. Яловичина і овочі з великими листками є причиною 16% і 14% отруєнь відповідно. Неприємні, а часто небезпечні симптоми отруєння у половині випадків викликає бактерія сальмонела, а віруси, зразок норовируса, або шлункового грипу, призводять до 40% харчових отруєнь. Паразити виявляють у 1% випадків скарг.

Серед основних причин зараження виділяють поширення інфекції від зараженої людини під час приготування або передачі їжі. Якщо таку їжу залишити при кімнатній температурі на кілька годин, бактерії на ній починають розмножуватися. При недостатній термообробці багато мікроорганізми залишаються на харчових продуктах і призводять до отруєнь. Бактерія, що викликає діарею, – клостридій – зазвичай знаходиться в домашньої птиці. Більш небезпечний мікроорганізм – кишкова паличка (E. coli) O157:H7, як правило, потрапляє в організм з яловичиною. Норовірус зазвичай знаходять на листі овочів, куди він потрапляє з рук людини.

Більшість харчових отруєнь починається гостро: це може бути блювота, рідкий стілець, болі в животі, зневоднення та інтоксикація. Крім цього, у людини може з’явитися сильний головний біль, температура, озноб, слабкість, судоми і прискорене серцебиття. Хворому необхідно якомога швидше надати першу допомогу, щоб не допустити зневоднення організму і розвиток більш тяжких симптомів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code