
Обережно, риба!
Часи, коли морська риба вважалася самим безпечним і чистим продуктом харчування, канули в лету. В даний час в рибі виявлені анизокиды (глистяна інвазія), які гинуть тільки при глибокому заморожуванні або при посолі з високими концентраціями солі. Якщо у кишечнику риби виявляється більше трьох спір анизокид, таку рибу людям споживати не рекомендується.
Американські вчені Wake Forest University School of Medicine, Winston-Salem, North Carolina, за допомогою методу газової хроматографії проаналізували склад 30 найбільш популярних сортів риби, виявили, що деякі сорти риби характеризуються несприятливим співвідношенням жирних кислот.
Проатерогенные жирні кислоти були виявлені в таких сортах риби як сьомга, зубатка.
Вчені вважають, що настав час розробити диференційовані рекомендації по споживанню різних сортів риби, щоб уберегти здоров’я людей від непередбачених наслідків.
No Comment