
Основні корисні властивості риби
Вчені з університету Північної Кароліни, в результаті тривалих досліджень прийшли до висновку, що регулярне вживання риби позитивно впливає не тільки на фізичний стан людини, але і на його інтелект.
У своєму науковому проекті фахівці звернули увагу на те, що в рибі міститься велика кількість фосфору. Відомо, що фосфор дуже корисний для мозкової діяльності. А що містяться в морепродуктах Омега-3 поліненасичені жирні кислоти, надають сприятливий ефект на функціонування нервової системи. Також риба дуже корисно для судин і серця. Вона знижує рівень поганого холестерину і позитивно впливає на імунну систему людини. Доведено, що в рибі практично відсутні шкідливі речовини. Будь-яку рибу можна вживати без обмежень. У ній містяться тільки корисні для людського організму жири. Експерти також вказали на те, що риба сприяє побудові нових клітин в дитячому організмі. А що містяться в рибі вітаміни A і D, зміцнюють кісткову систему.
Особливо дієтологи радять вживати в їжу такі види морських риб: тріска, камбала, скумбрія, зубатка, пікша, морський судак, сьомга, горбуша, кета, лосось. Страви, приготовлені з цих риб, обов’язково повинні бути присутніми в раціоні людини.
No Comment