Перець чилі захистить від раку

Перець чилі захистить від раку

Вчені заявляють, що у перці міститься речовина капсаїцин, вживання якого сприяє профілактиці злоякісних утворень і зменшенню пухлин кишечника.
За результатами експерименту, який проводили співробітники університету Каліфорнії і школи медицини Сан-Дієго стало ясно, що дія перцю пов’язано з рецептором TRPV1, який раніше був виявлений в сенсорних нейронах, де він був детектором потенційно шкідливих для клітини факторів. Також, TPRV1 ще виявлений на клітинах епітелію кишечника, де він бере участь в активації рецептора росту, який стимулює поділ клітин кишечнику і може сприяти розвитку пухлин. Виявилося, що TRPV1 перешкоджає виробленню рецептора зростання, тим самим, знижуючи ризик небажаного росту клітин і появи пухлини в кишечнику.
Експеримент, проведений на мишах, показало, що вживання капсаїцину – речовини в перці чилі, сприяє зменшенню пухлини і збільшує на 30% тривалість життя гризунів, у яких новоутворення вже з’явилося. Вивчення зв’язку рецептора TRPV1 з розвитком раку оболочной і прямої кишки буде продовжено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code