Перша допомога при отруєнні кавунами

Перша допомога при отруєнні кавунами

Кавун в помірних дозах можна вживати при цукровому діабеті, холециститі, подагрі та захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Також це ласощі підійде тим, хто стежить за своєю вагою, так як кавун на 90% складається з води і містить мінімум калорій.

Однак, крім корисних властивостей не можна забувати про те, що зловживання цією смачною ягодою може завдати організму чималу шкоду. А найголовніше, велику небезпеку представляють кавуни, напхані нітратами. Саме вони можуть завдати організму шкоди. В першу чергу, людина може постраждати від отруєння.Ознаки отруєння зазвичай виникають через 4-6 годин. Це нудота, слабкість, сильні головні болі, діарея, ломота в суглобах, а також підвищення температури. Фахівці рекомендують відразу ж звернутися за допомогою до лікаря. В іншому випадку можуть постраждати серцево-судинна і нервова системи.

При появі перших симптомів необхідно одразу ж очистити організм від токсинів, викликавши блювотний рефлекс. Рекомендується випити розчин марганцівки або сольового розчину. Потім вжити будь-всмоктуючий засіб. Після очищення шлунка необхідно вживати багато води. Бажано пити часто і маленькими порціями. А після того, як нудота пройде, можна випити чай з додаванням лимона і цукру.

Зазвичай нітратні кавуни з’являються на ринку в середині літа. Ознаки такого кавуна — це яскраво-червоний колір м’якоті з легким фіолетовим відтінком, жовтуватого кольору волокна, а також гладка і глянсова поверхня зрізу (стиглому кавуні вона повинна бути крупинками). Можна провести простий тест. Розім’яти трохи кавунової м’якоті в склянці з водою. Якщо кавун хороший, вода просто стане каламутною. А якщо нітратний — червоною. Такі ягоди їсти не можна.

При виборі арбузов слід звертати увагу на вагу і розмір кавуна. Чим він більший і легший, тим спелее. Стиглість кавуна можна визначити за хвоста. Сухий хвостик-це стиглий кавун. Перед тим, як різати кавун, його необхідно ретельно промити під проточною водою. Можна також потримати його в холодній воді з розведеною аскорбіновою кислотою протягом 25-30 хвилин.

Уважно ставтеся до вибору та купівлі арбузов, і тоді цей ягодовідний плід принесе тільки позитивні емоції.

А як ти вибираєш кавуни, поділіться в коментарях?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code