Популярна спеція виявилася небезпечною для життя

Популярна спеція виявилася небезпечною для життя

Не так давно фахівці зі Стенфорда, США, взялися визначити, чим викликане підвищений вміст свинцю в крові жителів Бангладеш. Проаналізувавши спосіб життя і раціон бенгальців, вчені прийшли до висновку, що найімовірніше справа в куркумі, яку ті їдять постійно.

Для додання приправи яскраво-жовтого відтінку до нового рослині додається хромат свинцю. Практику почали застосовувати у вісімдесятих роках минулого століття, через те, що тканини рослин на полях були знебарвлене повінню.

Свинець – важкий метал, що володіє нейротоксичным ефектом. Не існує безпечного межі його вмісту в крові. Навіть невелика кількість металу стає причиною порушення розвитку центральної нервової системи у дітей. А у дорослих підвищує ризик захворювання серця і судин.

Зараз в Бангладеш та інших економічно нерозвинених країнах живе приблизно 90% дітей з високим вмістом свинцю в організмі. Порушення когнітивних здібностей населення призводить до втрати майже трильйона доларів щорічно.

Чи знав ти про таку особливість популярної приправи?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code