Регулярне споживання яблук може зменшити ризик розвитку раку кишечника

Регулярне споживання яблук може зменшити ризик розвитку раку кишечника

Вчені з Польщі провели порівняльне дослідження 592 онкохворих і 765 здорових людей. Як з’ясувалося, перші з’їдали по 9,5 порції фруктів в тиждень, а другі — 11.

Ймовірність захворіти на рак кишечника була знижена у тих, хто з’їдав по яблуку в день. Вживали більше одного яблука зменшували ризик наполовину. Ніякі інші фрукти і ягоди від онкологічного захворювання не захищають.

Подібні властивості яблук вчені пояснюють тим, що в цих плодах міститься велика кількість флавоноїдів — гетероциклічних кисневмісних сполук. Вони діють як антиоксиданти, не даючи вільним радикалам пошкоджувати тканини і перешкоджаючи виникненню раку і розмноження пухлинних клітин.

В яблучній шкірці міститься в п’ять разів більше антиоксидантів, ніж в м’якоті, тому дослідники не рекомендують чистити яблука перед вживанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code