рис Який краще – білий або коричневий?

рис Який краще – білий або коричневий?

Австралійські дослідники показали, що вживання додаткової порції білого рису в день пов’язане з підвищенням ризику розвитку діабету на 11%. Але їхні колеги з США сумніваються, що саме білий рис небезпечний для здоров’я…

Дієтологи зі Стенфордського університету нагадують, що будь-які вуглеводи у великій кількості, включаючи і коричневий рис, можуть підвищити ризик розвитку діабету другого типу.

Білий рис потрапив у центр уваги, оскільки він є продуктом із високим глікемічним індексом. Це означає, що він дуже швидко перетравлюється до цукру, який надходить у кров у великих кількостях. Однак глікемічний індекс коричневого рису лише на 10-20% менше, ніж у білого, і він теж досить швидко перетравлюється. Таким чином, головне – це не продукт, а кількість, в якому ви його їсте.

Рис може бути здоровим компонентом в раціоні. Вибирайте між білим і коричневим рисом той, що вам більше до смаку. Їжте невеликими порціями, додаючи свіже овочі і салати. Овочі сповільнять травлення і згладять негативний ефект рису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code