Що потрібно взяти на пікнік?!

Що потрібно взяти на пікнік?!

Якщо ви завзятий пикникист (або пикникмейкер), то вам не треба нагадувати, що саме покласти в багажник машини або рюкзак. Але, якщо таке відбувається з вами вперше, має сенс скласти список.

Деталізація для початківців

Непогано, якщо в списку будуть заявлені: тарілки, стакани, ножі, виделки, ложки – можна пластикові; ковдру або плед, щоб можна було на ньому влаштуватися, не побоюючись увійти у тісний контакт з мешканцями мурашника (збуджений мураха – найгірший один присутніх); побільше льоду або міні-холодильник, щоб ваша найчудесніша їжа не піддалася розкладницького впливу мікроорганізмів; серветки або паперові рушники – беріть якомога більше, пам’ятаючи, що як мінімум дві третини учасників припадають далекими родичами поросятам; штопор – його відсутність, звичайно, прекрасно розвиває фантазію і є чудовим тестом на спритність, але краще нехай він все-таки буде, а проштовхування пробки пальцем залишиться приємним спогадом юності; гострий ніж і невелика обробна дошка (різати хліб на колінах негігієнічно); кілька великих міцних мішків для сміття – нехай нащадки вивчають початок XXI століття по музеях, а не по пляшках на узліссях.

Початківцям треба також знати секрет хорошого проведення пікніка. Він дуже простий: смачна їжа плюс веселощі. І якщо розібратися з першою складовою неважко, то як досягти другий – окреме питання. Найпростіше піти алкогольного шляху, але він заведе вас у глухий кут, в якому чекають кілька зловтішаються проблем. Хто буде це все прибирати? Як люди примудряються стільки сміття? Як транспортувати окремих клієнтів додому? Куди подівся ваш кур’єр, а також троюрідна племінниця боса? Ні вже, краще шашки.

А щодо їжі… дотримуйтеся простої логіки. Намагайтеся вибирати ту, яка всім подобається. Готуйте ті продукти, які не можна назвати швидко псуються. Сендвічі, холодна курка або запечене холодне м’ясо – відмінне рішення. А в якості гарніру – не тільки стандартні помідори, огірки, перець і зелень, але і яблука, і апельсини, виноград і груші… Крім того, є крекери і те, що на них накладають. Все це – самий безпроблемний варіант, до того ж в модному стилі здорового харчування. Зневажені багатьма гамбургери, до речі сказати, теж можуть бути дуже навіть здоровими (з точки зору розміру та якості), якщо робити їх самостійно. Тут, правда, буде потрібно додаткове устаткування у вигляді гриля. Ще зовсім недавно наявність транспортабельного мангалу означало одне з двох: 1) ви нетутешній, засланий імперіалістичними силами вивідач; 2) у вас золоті руки і прізвисько Самоделкин. Тепер похідний гриль в сезон продається в більшості супермаркетів і за ціною не тягне навіть на третину мінімальної оплати праці. Решітка для риби – і та дорожче коштує.

Куди податися?

Куди відправитися на пікнік?.. Рішення зазвичай не дається без праці, тому що вибір є. У будь-якому місті є пара-трійка пристойних парків і набережних місцевих водойм. Якщо від’їхати трохи далі, з’являться березові гаї. Ще подалі чекають пущі і вид на Ельбрус. Головний принцип такий: не намагайтеся влаштовувати свято там, де ви досі ніколи не бували. Якщо у незвіданому вами Центральному парку виявиться занадто багато відпочиваючих, вам ніде буде розкинути свою самобранку. А в парку – гордості спального району може виявитися занадто багато відпочиваючих з собаками, які не винесуть види таких славних, любовно замаринованих вами відбивних. І доведеться або вступати в бій, або слати гінців за чіпсами. У віддалених пейзажів без собак і відпочиваючих є свої недоліки, наприклад різноманітні комахи. І добре, якщо сонечка! А ну як комарі прокинуться, і всі голодні? Крім того, пам’ятайте: погода в нашій країні не більш надійна, ніж уряд, і сонце частенько здає повноваження всяким тучкам. Тому не відходьте з усім своїм скарбом і малими дітьми далеко від машин – вони у разі грозу на початку травня можуть зіграти роль добротних парасольок.

Безпека – понад усе

У пікніку що ще суттєво? Щоб від нього залишилися тільки приємні спогади. Сальмонельоз з усіма його проявами до цього визначення явно не відноситься. Так що дотримуйтеся простих правил безпеки: якщо ви везете з собою салат з яйцями і майонезом або готову курку, відразу після приготування поставте їх у холодильник. Чим менше часу вони проведуть при кімнатній температурі, тим легше буде у вас на душі. А після виїзду з дому температуру продукту можуть легко контролювати похідні холодильники – їх тепер навалом, у тому ж відділі, де гриль. В крайньому випадку пакуйте все у фольгу, а потім у газету. Газета – відмінний теплоізолятор. Хороша ідея – взяти і заморозити кілька пакетів з соком. Перші кілька годин вони будуть створювати потрібну прохолоду в сумці або багажнику, а потім розтануть і вип’ють колективом.

До речі, про випивку. Не високоградусною (цей асортимент визначайте самі, покладаючись на власні поняття про добро і зло), а про ту, що приємно і без побічних ефектів втамовує спрагу. Людство винайшло багато корисного за останні пару століть. Пропонуємо вам ряд напоїв, для виготовлення яких потрібно мінімум зусиль. Візьміть, наприклад, чай. Заваріть літр і киньте туди жменю розім’ятих пальцями м’ятні листя. Всипте трохи цукру і влийте літр ананасового соку. Або черешневого, без м’якоті. В іншій ємності змішайте 5 склянок міцного кави (залийте мелений окропом з розрахунку 1 десертна ложка на склянку води), додайте склянку шоколадного сиропу (продається в магазинах) і 3 склянки молока. Охолодіть і те, і інше, розлийте по пластикових пляшках, що дістався від сусідів, які все ще споживають газовану воду, – і вперед!

Рецепти:

Телячі стейки на решітці

Стейки з молодої телятини (товщиною близько сантиметра) обмазати рослинним маслом і натерти часником. Дайте їм полежати хвилин п’ять-десять. Потім викладіть на решітку так, щоб шматки не стикалися один з одним і запікайте близько 5 хвилин кожну сторону. Перед закінченням плесніть на м’ясо ложку коньяку (обережно: вугілля, швидше за все, спалахнуть!) і посипте петрушкою. Соліть вже готові стейки.

Кебаб

Яловичий фарш перемішати з сіллю, білим перцем, яйцем, сухарями і сформувати щільні кульки діаметром у три сантиметри, які нанизати на дерев’яні шпажки. Зверху полити часниковим маслом з додаванням мелкомолотого червоного (кайенского) перцю. Запікати на несильному спеці гриля.

Курка-гриль з соєвим соусом

М’ясо: куряча гомілка.

Маринад: майонез 100гр., соєвий соус (за смаком, щоб відчувалася сіль), яблочныйуксус-1ст.л, карі (на кінчику леза), паприка.

Підготовлену куру маринувати в тевчение 6 годин в прохолодному місці. Нанизуємо на шампур, чергуючи з міцними половинками помідорів і печерицями, обмазаними маринадом від курки. Смажимо на мангалі над прогорілими вугіллям, готовність визначаємо за прозорого соку з надрізу в курці. Маринад забезпечить прекрасний смак, колор і запах вашого барбекю.

Форель у фользі

Форель або судак у фользі

Свіжа річкова риба

У невеликою (до 400 г) річкової риби (сиг, форель, омуль, судак тощо) видалити зябра і нутрощі, промити і натерти сіллю, перцем всередині і туди ж покласти часточку лимона і гілочку кропу. Збризкати рослинним маслом, загорнути у фольгу і запікати з двох сторін над розжареним вугіллям на решітці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code