
Шкідливі впливу харчових добавок
Те, що виробники запихають в продукти харчування велику кількість хімічних речовин з складною назвою – це, думаю, відомо всім. Всі знають або здогадуються, що такі харчові добавки шкідливі для здоров’я. Але чим і чому?
Одна з найбільш поширених харчових добавок – це нітрит натрію. Він додається в продукти для консервації (тривалого зберігання), а так само додати кольору і аромату м’яса, сосисок, шинки, риби і т. п. Так як наші виробники не знають міри ні в чому, то нітрит натрію додають у продукти у величезних кількостях. Нітрит натрію при попаданні в кров у великій кількості зв’язує гемоглобін, перешкоджаючи перенесенню кисню. Протягом життя він накопичується в організмі людини, так як не виводиться з організму. В умовах високої температури нітрит натрію перетворюється в активну хімічно з’єднання, здатне викликати ракові захворювання.
Бутилгидроксианизол (BHA) і Бутилгидрокситолуол (BHT) – це вид консервантів відомих як Е320, які додають у жувальні гумки, чіпси і рослинні масла, для запобігання їх окислення. Може викликати шкірну висип, розлад шлунку і навіть рак.
Пропилгаллат (E310) – також є антиокислителем. Його додають в м’ясо, курячі кубики і жувальну гумку. Також може стати причиною ракових захворювань.
Глютамат натрію – популярна харчова добавка призначена для посилень смаку. Він може викликати головний біль і нудоту.
Транс-жири типу заборонені до використання в продуктах пистания, але в будь-якому фаст-фуді ви можете ними завантажитися під зав’язку. Транс-жири на прмую пов’язані з хворобами серця, інсультом, захворюваннями нирок.
Олестра – замінник жиру з нульовою калорійністю. Часто використовувався при виробництві чіпсів. Олестра перешкоджає засвоєнню організмом вітамінів і погіршує травлення. Може стати причиною ракових і серцевих захворювань.
Бромат калію іноді використовують при виробництві хлібобулочних виробів. Також може стати причиною ракових захворювань.
Медики постійно знаходять шкоди для здоров’я тієї чи іншої добавки, уряду їх забороняє, а виробники вигадують нові. Замкнуте коло…
No Comment