Світло підвищує ризик бактеріального зараження овочів

Світло підвищує ризик бактеріального зараження овочів

Вплив світла і фотосинтез допомагає хвороботворним бактеріям проникати в листки свіжих овочів.

Наприклад, сальмонела энтерика є частою причиною гастроентериту.

Бактерії не тільки знаходяться на поверхні продуктів, але і проникають по устьицам, рятуючись від дезінфекційної обробки та миття.

В університеті Тель-Авіва учені провели дослід із стерильними листям салату. Вони піддавали їх впливу бактерій на світлі й у темряві, а також поміщали в темне місце після 30 хвилин перебування на світлі. Світло призводив до того, що бактерії накопичувалися навколо відкритих продихів і проникали в листя. Зберігання в темряві розсіювало бактерії по листу.

Вчені говорять про те, що на світлі рослини починають дихати, тому продихи приймають не тільки корисні речовини, але і бактерії.

Відповідно з відкриттям будуть розроблені нові рекомендації по зберіганню овочів з листям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code