Вживання на сніданок каш – хороша захист від діабету

Вживання на сніданок каш – хороша захист від діабету

Вчені з Університету технології і науки, розташованого в Норвегії, а також лондонського Імперського коледжу, провівши багаторічні дослідження, встановили, що сніданок, що включає в себе каші, сприяє зменшенню ризику появи цукрового діабету.
Норвезькі і лондонські вчені, після проведення ряду досліджень, дійшли висновку, що вживання на сніданок каш, здатне в два рази знизити ризик появи цукрового діабету. Як стверджують дослідники, корисність каш полягає в клітковині, якій збагачені зернові культури.
У дослідженні було вивчено 12403 історії хвороб людей з діабетом і стан здоров’я 16835 повністю здорових людей.
Вченими було відмічено, що люди, завтракавшие кашами, мали на 18% менше ризик заробити цукровий діабет, ніж ті, хто в своєму щоденному раціоні недоотримали необхідну кількість клітковини (менше 12 гр).
Як інформують медики, середня тарілка мюслів містить у собі близько 3 г клітковини. А тарілка вівсяної каші – близько 3-4 гр клітковини, пластівців — 0,3 гр. Хорошу конкуренцію каш може скласти житній хліб, два шматочки якого містити приблизно однакову кількість клітковини з мискою каші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code