Як правильно заварювати смачну каву?

Як правильно заварювати смачну каву?

У правильній послідовності зварений кави, випита вранці, може ефективно підвищувати працездатність і заряджати енергією, якої вистачить на весь день. Такий ефект може надавати саме заварену каву. Розчинний менш ефективний і не такий ароматний.

Кава в зернах слід правильно вибирати. Зерна не повинні містити вологи. Вона може «витягнути» всі корисні елементи. Крім цього, така кава буде на смак несвіжий. Для перевірки зерен слід розламати одне зернятко. Якщо воно якісне, то місце розлому буде рівне і без шорсткостей. Колір повинен бути однотонний, без зайвого блиску. Часто неякісні зерна надмірно засмажують, щоб приховати їх дефекти. Таку «маскування» легко помітити по «зажаристому» виду і надмірної чорності.

Придбані зерна перемелюються. При цьому слід враховувати, що в такому вигляді вони швидко втрачають кавовий аромат. Тому краще всього їх перемолоти безпосередньо перед використанням у такій кількості, якої б вистачило на разову заварку. Перемелювати кави можна в ручній кавомолці або в електричній. На думку справжніх любителів кави, зберігає неперевершений смак саме ручна кавомолка, так як електрична трохи перепалює помел. В залежності від конкретного призначення кави регулюється його помел. Наприклад, для еспресо потрібно найбільш дрібне перемелювання.

На сьогоднішній день існує багато способів і коштів для заварювання кави. Ємністю найчастіше служить електронна кавоварка, турки і кавник. Справжні кавові гурмани віддають перевагу класичну турку.

yak pravil no zavaryuvati smachnu kavu 1 - Як правильно заварювати смачну каву?

Турка повинна бути теплою. Прогріти її можна звичайним окропом (достатньо просто помити). Спочатку слід додати каву, а потім залити гарячою водою. Зазвичай на 150 мл води додаються 2 чайні ложки кави. Заливати кави бажано так, щоб він не сплив на поверхню. Вміст потрібно повільно розігрівати, але не доводити до кипіння. Якщо піна почала підбиратися до поверхні, турка відразу ж знімається з вогню. Далі слід почекати, поки помел осяде, після чого кава готовий до вживання.

Дотримання такого процесу, дасть можливість отримати від кави не тільки смакове задоволення, але і відчутну користь у вигляді тривалого заряду енергією і відчуття бадьорості на цілий день. Також присутній в каві кофеїн допомагає імунітету боротися з багатьма вірусними інфекціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code