Як вибрати кращу електричну шашличницю. Огляд шашлычниц

Як вибрати кращу електричну шашличницю. Огляд шашлычниц

Які переваги у популярних моделей шашлычниц? Що краще: відкрита або закрита, підлогова або настільна? Про цих і інших параметрах – в нашій статті.

Электрошашлычницы

В електричних шашлычницах нагрівальний елемент (ТЕН) розташований зверху по центру короба/кришки. У закритих моделях стінки приладу відображають тепло від захисного кожуха, за рахунок чого нагрівання розподіляється рівномірно по всій площі аж до крайніх шампурів. У відкритих шашлычницах функцію оптимізації температури виконує рухома кришка. Чим ближче вона до м’яса, тим інтенсивніше потік тепла.

Для однакової просмажування м’яса з усіх сторін передбачено механізм автоматичного обертання шампурів навколо своєї осі. Перебуваючи в постійному русі, м’ясо не підгорає, не пересушується.

Діапазон потужності Тенів — 2630-7630 Вт. Моделі з високою потужністю більш продуктивні, в них, як правило, більше робочих шампурів.

Шашличниця електрична «Гриль Майстер ФЗШЭ», 10 шампурів, підлоговий, відкрита

Швидкість приготування м’яса у таких шашлычницах — від 15 хвилин (залежить від типу м’яса). У менш потужних моделях — близько 30 хвилин.

Примітка: робочі шампури знаходяться безпосередньо під нагрівальним елементом і призначені для приготування м’яса. Інші шампури використовуються для доготування чи підтримання температури страви.

За обертання шампурів відповідає електропривод. Якщо у приладу кілька рівнів, то кожен з них оснащений автономним приводом. Частота обертів вала — близько 2-3 в хвилину.

Матеріалами стінок шашлычниц можуть бути скло або нержавіюча сталь. Скло жароміцне, забезпечує огляд шампурів з усіх боків. Сталь краще відображає тепло, зносостійка, ударостійка.

У шашлычницах можна готувати не тільки шашлик, але і кебаб, курку, овочі.

Виробники шашлычниц

«СІКОМ»

«Північна інженерна компанія» була заснована в 1992 році в СПб. Сфера — виробництво обладнання для підприємств громадського харчування. Завод має статус федерального виробника і постачає вироби для державних підприємств і об’єктів міської інфраструктури. Наприклад, пампухові і млинцеві автомати «СІКОМ» були встановлені в точках продажів на території проведення Зимової олімпіади в Сочі. Компанія дотримується канонів російської інженерної школи, створюючи продукцію високої якості з підвищеним технічним ресурсом.

Электрошашлычницы «Сіком»

✓ МК-22.12/23Э — найкраща електрична шашличниця в плані продуктивності. Її нагрівальний елемент на 7 630 Вт, 12 робочих шампурів і привід обертання 23 шампурів дозволяють готувати велику кількість м’яса одночасно.

✓ МК-22.8/15Е — шашличниця «Кебаб» на 8 робочих шампурів. Відрізняється високою продуктивністю при відносно малих габаритах (860x460x560 мм).

✓ СІКОМ МК-22.4/7Е — компактна электрошашлычница на 3 рівня за 4 шампура на кожному. Всього з приводом — 7 шампурів. Перевага моделі — компактні розміри і можливість використання лотка з вугіллям для додання м’ясу деревного аромату.

«Гриль-Майстер»

Вітчизняна компанія, що виробляє обладнання для ресторанів, кафе. За більш як 15 років з моменту заснування стала лідером в РФ з виробництва професійних ліній для приготування їжі. Компанія робить ставку на інновації в галузі і стабільну якість продукції. Особливість підходу — робити обладнання, що полегшує роботу шеф-кухарів зі створення кулінарних шедеврів.

Электрошашлычницы «Гриль-Майстер»

✓ Ф1ШстЭ — настільна шашличниця на 6 шампурів з електроприводом. Основний матеріал — нержавіюча сталь, але бічні стінки виготовлені з жароміцного скла. Особливість моделі — наявність в комплекті решітки для барбекю.

✓ Ф3ШЭ — підлогова електрична шашличниця на 10 шампурів. Конструкція включає 4 колеса, тому шашличницю можна при необхідності переміщати в потрібне місце. Також можна рухати верхню кришку з Теном, щоб наблизити нагрівальний елемент на відстань від 20 до 40 мм і прискорити приготування шашлику або отримати рум’яну скоринку.

✓ Ф3ШУЭ — пересувна підлогова шашличниця з ланцюговим електроприводом для обертання шампурів і рухливою кришкою з Теном. Місткість моделі — 6 шампурів, але при цьому досить потужний нагрівання (6600 Вт), тому час приготування шашлику — всього 15-20 хвилин.

Як вибрати електричну шашличницю

Крім ціни, продуктивності та кількості шампурів, при виборі шашличниці врахуйте і такі моменти:

  • Наявність піддону для збору жиру полегшує миття шашличниці. При виборі обов’язково уточніть його наявність у менеджера або в описі товару.
  • Якщо плануєте смажити страви, що вимагають візуального контролю готовності, краще купити електричну шашличницю з прозорими стінками, щоб контролювати ступінь прожарювання на всіх ділянках шампура.
  • Настільні горизонтальні моделі розраховані на велику кількість шампурів, але при цьому досить габаритні, тому у вас повинно бути багато вільного місця для розміщення такого обладнання. Для невеликих закладів радимо придбати більш компактну багатоярусну электрошашлычницу (на 3-4 рівня). Але в таких моделях робочих шампурів менше.
  • Підлогові пересувні шашличниці — оптимальний вибір для вуличних точок харчування, також їх можна інтегрувати у відкриту зону приготування страв літніх кафе.
  • Якщо основа меню закладу — дієтичні страви, зупиніться на шашлычницах з одноярусным розміщенням шампурів. У процесі готування жир стікає з верхніх шматків м’яса на нижні, тому ті виходять більш жирними і калорійними.

Великий вибір шашлычниц пропонує група компаній «Ділова Русь».

Матеріал розміщено на правах реклами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code