
Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців
У поточному році Масляна триватиме з 20 по 26 лютого. День її завершення – Прощену Неділю. Це час для примирення і прощення. Крім того, у другій половині лютого зима починає потихеньку відступати, поступаючись місцем сонячної весни. Наші предки раділи потепління і пригощали один одного символами сонця – млинцями.
У сьогоднішній статті ми зробили підбірку рецептів смачних млинців. Але спершу хочемо дати тобі кілька корисних порад:
1) Сковорідку для млинців потрібно добре розігріти.
2) треба пекти Млинці на великому вогні.
3) Так як в тісто додається масло, змащується сковорідка перед першим млинцем. Це можна зробити салом, наколотим на виделку, або картоплею, який потрібно попередньо вмочити в олію. Також можна просто розподілити по всій поверхні сковорідки рослинне масло.
4) Готове тісто має постояти до півгодини.
Млинці на молоці
Виходять ніжними, молочними та солодкими.
Що потрібно:
– соняшникова олія – 50 мл;
– молоко – 750 мл;
– яйця – 4 штуки;
– борошно першого гатунку – 2 повних склянки;
– цукор – 2 – 3 столові ложки;
– крохмаль – 2 ст. ложки;
– сіль – 1 щіпка.
Спосіб приготування:
Яйця збити з цукром до появи пінки, поступово додати борошно, потім – крохмаль. Все це добре перемішати. Додається поетапно молоко. При цьому суміш потрібно перемішувати, щоб не було утворення грудок. У разі необхідності можна в молоко додати трохи води.
Консистенція повинна бути рідкою (як питний йогурт), але не водянистою.
Порада: краще відразу зробити тісто густим і потім розбавити молоком, ніж навпаки.
Поставте сковорідку на великий вогонь, гарненько її розігрій. Змасти шматочком сала або додай соняшникову олію. З допомогою черпаком, починаючи з центру сковорідки, додай тісто і круговими рухами розподіливши його по всій поверхні посуду. Коли підрум’яняться краю, блін можна перевернути. На іншій стороні його можна пекти лише трохи.
Дріжджові млинці на молоці
Такі млинці виходять пухленькими, і при цьому вони несолодкі. Хороший варіант для тих, хто не дуже любить цукор. Варто зауважити, що якщо додати цукру більше, чого зазначено в рецепті, дріжджове тісто може не зійти. В якості начинки можна використовувати м’ясний або печінковий фарш.
Що потрібно:
– соняшникова олія – 100 мл;
– молоко – 750 мл;
– яйця – 3 шт.;
– сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
– борошно першого сорту – 2,5 склянки;
– цукор – 3 ст. ложки без гірки;
– щіпка солі.
Спосіб приготування:
Тепле молоко (250 мл) гарненько перемішати з цукром і дрібкою солі. Додати борошно, яку необхідно попередньо змішати з дріжджами. Отриману рідку масу потрібно «обгорнути» рушниками і залишити в теплому місці на 60 хвилин. За цей час тісто підніметься.
Поки сходить тісто, потрібно злегка перемішати соняшникову олію з яйцями, а після цього, додати молоко, що залишилося. Додавати його потрібно поступово, щоб вчасно зупинитися, попередивши отримання дуже рідкої консистенції. Цю суміш додати в дріжджове тісто, після чого воно має настоятися при кімнатній температурі 15 – 20 хвилин.
Для випічки тісто слід набирати черпачком з дна. Перемішувати його немає необхідності. Виливати на добре розігріту сковорідку потрібно, починаючи з центральної її частини. Не забудь перевернути на іншу сторону, подрумянившийся блін.
Кефірні тонкі млинці
Вони тонкі, м’які, з ледь відчутною кислинкою.
Що потрібно:
– соняшникова олія – 5 ст. ложок;
– кефір (або кисле молоко) – 750 мл;
– борошно першого гатунку – 2 склянки;
– яйця – 2 шт.;
– крохмаль – 4 ст. ложки без гірки;
– сіль – щіпка;
– цукор – 4 ст. ложки з гіркою;
– сода – 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
Склянка кефіру ретельно перемішується з цукром і дрібкою солі. Додаються злегка збиті яйця і сода. Отримана суміш настоюється близько 5 хвилин. Поступово вводиться борошно і крохмаль. Таке тісто як густа сметана. Далі додається ще склянку кефіру і тісто настоюється до півгодини.
Після цього вводиться соняшникову олію, а консистенція регулюється додаванням кефіру. Вона повинна бути, як питний йогурт. Піч кефірні млинцю потрібно на середньому вогні.
Млинці з гречаного борошна
Виходять дуже смачними, особливо, якщо їсти їх зі сметаною.
Що потрібно:
– кефір – 300 мл;
– гречана борошно – 100 г;
– пшеничне борошно – 50 р;
-яйця – 2 шт.;
– цукор – 2 ст. ложки з гіркою;
– крохмаль – 15 г;
– сіль – щіпка;
– сода – половинка чайної ложки;
– вершкове масло – 20 – 30 м;
– соняшникова олія – 3 ст. ложки;
– гаряча вода (окріп) – 150 мл
Спосіб приготування:
Сода додається в пшеничне борошно. Яйця збити з цукром і сіллю. Поступово ввести гречану борошно, пшеничне і крохмаль. Влити поступово кефір і ретельно перемішати. Додати окріп і знову перемішати. Тісто має настоятися 20 хвилин. Смажити млинці з двох сторін на попередньо дуже розігрітій сковорідці.
Млинці з кукурудзяного борошна
Виходять сонячного кольору з невеликими отворами.
Що потрібно:
– кефір – 1,5 склянки;
– кукурудзяна борошно – 1 склянка;
– пшеничне борошно – півсклянки;
– яйця – 3 шт.;
– цукор – 3 ст. ложки;
– соняшникова олія – 3 ст. ложки;
– щіпка солі;
– кип’ячена вода – 1,5 склянки;
– сода – 1 чайна ложка без гірки.
Спосіб приготування:
Кип’ячену воду розбавити з кукурудзяним борошном. Ретельно перемішати і дати настоятися півгодини. Після цього, змішати соду з пшеничним борошном і поступово додати в суміш, що настоялась. Влити 1 склянка кефіру, додати цукор, сіль. Настоювати хвилин 10 – 15.
Збити до піни яйця і додати в тісто. Ввести соняшникову олію. Якщо тісто густе, додати ще трохи кефіру. Смажити млинці на гарячій сковороді.
Млинці червоні
Млинці виходять ніжно-червоними, смачними і святковими.
Що потрібно:
– молоко – 300 мл;
– буряковий сік 100 мл;
– яйця – 2 шт.;
– борошно – 1 склянка;
– цукор – 1 ст. ложка;
– соняшникова олія – 25 – 30 мл;
– лимонний сік – 1 ст. ложка;
– крохмаль – 1 неповна ст. ложка;
– щіпка солі.
Спосіб приготування:
Сік лимона і буряків гарненько перемішати з яйцями. Ввести цукор, сіль і ще раз перемішати. Додати в суміш попередньо змішану борошно з крохмалем. Вливати молоко, поки тісто не стане, як питний йогурт. Отримана суміш повинна бути коралового кольору, а під час смаження млинці стануть червоними.
Смажити млинці потрібно на маленькому вогні, так як коричнева скоринка порушить їх червону забарвлення.
Приємного апетиту!
No Comment