Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

У поточному році Масляна триватиме з 20 по 26 лютого. День її завершення – Прощену Неділю. Це час для примирення і прощення. Крім того, у другій половині лютого зима починає потихеньку відступати, поступаючись місцем сонячної весни. Наші предки раділи потепління і пригощали один одного символами сонця – млинцями.

У сьогоднішній статті ми зробили підбірку рецептів смачних млинців. Але спершу хочемо дати тобі кілька корисних порад:

1) Сковорідку для млинців потрібно добре розігріти.

2) треба пекти Млинці на великому вогні.

3) Так як в тісто додається масло, змащується сковорідка перед першим млинцем. Це можна зробити салом, наколотим на виделку, або картоплею, який потрібно попередньо вмочити в олію. Також можна просто розподілити по всій поверхні сковорідки рослинне масло.

4) Готове тісто має постояти до півгодини.

Млинці на молоці

zustr cha mo maslyanu recepti naysmachn shih mlinc v 1 - Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Виходять ніжними, молочними та солодкими.

Що потрібно:

– соняшникова олія – 50 мл;

– молоко – 750 мл;

– яйця – 4 штуки;

– борошно першого гатунку – 2 повних склянки;

– цукор – 2 – 3 столові ложки;

– крохмаль – 2 ст. ложки;

– сіль – 1 щіпка.

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром до появи пінки, поступово додати борошно, потім – крохмаль. Все це добре перемішати. Додається поетапно молоко. При цьому суміш потрібно перемішувати, щоб не було утворення грудок. У разі необхідності можна в молоко додати трохи води.

Консистенція повинна бути рідкою (як питний йогурт), але не водянистою.

Порада: краще відразу зробити тісто густим і потім розбавити молоком, ніж навпаки.

Поставте сковорідку на великий вогонь, гарненько її розігрій. Змасти шматочком сала або додай соняшникову олію. З допомогою черпаком, починаючи з центру сковорідки, додай тісто і круговими рухами розподіливши його по всій поверхні посуду. Коли підрум’яняться краю, блін можна перевернути. На іншій стороні його можна пекти лише трохи.

Дріжджові млинці на молоці

zustr cha mo maslyanu recepti naysmachn shih mlinc v 2 - Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Такі млинці виходять пухленькими, і при цьому вони несолодкі. Хороший варіант для тих, хто не дуже любить цукор. Варто зауважити, що якщо додати цукру більше, чого зазначено в рецепті, дріжджове тісто може не зійти. В якості начинки можна використовувати м’ясний або печінковий фарш.

Що потрібно:

– соняшникова олія – 100 мл;

– молоко – 750 мл;

– яйця – 3 шт.;

– сухі дріжджі – 1 ч. ложка;

– борошно першого сорту – 2,5 склянки;

– цукор – 3 ст. ложки без гірки;

– щіпка солі.

Спосіб приготування:

Тепле молоко (250 мл) гарненько перемішати з цукром і дрібкою солі. Додати борошно, яку необхідно попередньо змішати з дріжджами. Отриману рідку масу потрібно «обгорнути» рушниками і залишити в теплому місці на 60 хвилин. За цей час тісто підніметься.

Поки сходить тісто, потрібно злегка перемішати соняшникову олію з яйцями, а після цього, додати молоко, що залишилося. Додавати його потрібно поступово, щоб вчасно зупинитися, попередивши отримання дуже рідкої консистенції. Цю суміш додати в дріжджове тісто, після чого воно має настоятися при кімнатній температурі 15 – 20 хвилин.

Для випічки тісто слід набирати черпачком з дна. Перемішувати його немає необхідності. Виливати на добре розігріту сковорідку потрібно, починаючи з центральної її частини. Не забудь перевернути на іншу сторону, подрумянившийся блін.

Кефірні тонкі млинці

zustr cha mo maslyanu recepti naysmachn shih mlinc v 3 - Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Вони тонкі, м’які, з ледь відчутною кислинкою.

Що потрібно:

– соняшникова олія – 5 ст. ложок;

– кефір (або кисле молоко) – 750 мл;

– борошно першого гатунку – 2 склянки;

– яйця – 2 шт.;

– крохмаль – 4 ст. ложки без гірки;

– сіль – щіпка;

– цукор – 4 ст. ложки з гіркою;

– сода – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

Склянка кефіру ретельно перемішується з цукром і дрібкою солі. Додаються злегка збиті яйця і сода. Отримана суміш настоюється близько 5 хвилин. Поступово вводиться борошно і крохмаль. Таке тісто як густа сметана. Далі додається ще склянку кефіру і тісто настоюється до півгодини.

Після цього вводиться соняшникову олію, а консистенція регулюється додаванням кефіру. Вона повинна бути, як питний йогурт. Піч кефірні млинцю потрібно на середньому вогні.

Млинці з гречаного борошна

zustr cha mo maslyanu recepti naysmachn shih mlinc v 4 - Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Виходять дуже смачними, особливо, якщо їсти їх зі сметаною.

Що потрібно:

– кефір – 300 мл;

– гречана борошно – 100 г;

– пшеничне борошно – 50 р;

-яйця – 2 шт.;

– цукор – 2 ст. ложки з гіркою;

– крохмаль – 15 г;

– сіль – щіпка;

– сода – половинка чайної ложки;

– вершкове масло – 20 – 30 м;

– соняшникова олія – 3 ст. ложки;

– гаряча вода (окріп) – 150 мл

Спосіб приготування:

Сода додається в пшеничне борошно. Яйця збити з цукром і сіллю. Поступово ввести гречану борошно, пшеничне і крохмаль. Влити поступово кефір і ретельно перемішати. Додати окріп і знову перемішати. Тісто має настоятися 20 хвилин. Смажити млинці з двох сторін на попередньо дуже розігрітій сковорідці.

Млинці з кукурудзяного борошна

zustr cha mo maslyanu recepti naysmachn shih mlinc v 5 - Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Виходять сонячного кольору з невеликими отворами.

Що потрібно:

– кефір – 1,5 склянки;

– кукурудзяна борошно – 1 склянка;

– пшеничне борошно – півсклянки;

– яйця – 3 шт.;

– цукор – 3 ст. ложки;

– соняшникова олія – 3 ст. ложки;

– щіпка солі;

– кип’ячена вода – 1,5 склянки;

– сода – 1 чайна ложка без гірки.

Спосіб приготування:

Кип’ячену воду розбавити з кукурудзяним борошном. Ретельно перемішати і дати настоятися півгодини. Після цього, змішати соду з пшеничним борошном і поступово додати в суміш, що настоялась. Влити 1 склянка кефіру, додати цукор, сіль. Настоювати хвилин 10 – 15.

Збити до піни яйця і додати в тісто. Ввести соняшникову олію. Якщо тісто густе, додати ще трохи кефіру. Смажити млинці на гарячій сковороді.

Млинці червоні

zustr cha mo maslyanu recepti naysmachn shih mlinc v 6 - Зустрічаємо Масляну! Рецепти найсмачніших млинців

Млинці виходять ніжно-червоними, смачними і святковими.

Що потрібно:

– молоко – 300 мл;

– буряковий сік 100 мл;

– яйця – 2 шт.;

– борошно – 1 склянка;

– цукор – 1 ст. ложка;

– соняшникова олія – 25 – 30 мл;

– лимонний сік – 1 ст. ложка;

– крохмаль – 1 неповна ст. ложка;

– щіпка солі.

Спосіб приготування:

Сік лимона і буряків гарненько перемішати з яйцями. Ввести цукор, сіль і ще раз перемішати. Додати в суміш попередньо змішану борошно з крохмалем. Вливати молоко, поки тісто не стане, як питний йогурт. Отримана суміш повинна бути коралового кольору, а під час смаження млинці стануть червоними.

Смажити млинці потрібно на маленькому вогні, так як коричнева скоринка порушить їх червону забарвлення.

Приємного апетиту!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code